2014 yılında keşfedilen ve dünya çapında en önemli 10 keşif arasında gösterilen İznik Gölü Bazilikası, ilçenin kültürel mirasına ve turizm potansiyeline değer katacak önemli bir yatırımla ziyarete açıldı. Ayrıca, alan 28 Kasım 2025 tarihinde Papa 14. Leo tarafından ziyaret edilecek.
Açılış törenine Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Gökhan Yazgı, AK Parti Bursa Milletvekili Refik Özen, Bursa Vali Vekili Hulusi Doğan, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan, İznik Kaymakamı Arif Karaman, İznik Belediye Başkanı Kağan Mehmet Usta, AK Parti İlçe Başkanı İnanç Şahin, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Birol İnceciköz ile ilgili daire amirleri ve çok sayıda davetli katıldı.
Toplam 150 milyon TL maliyetle tamamlanan İznik Göl Bazilikası Ören Yeri Karşılama Merkezi, modern mimarisi, ziyaretçi alanları, tanıtım bölümleri ve bilgilendirme sistemleriyle İznik’in zengin tarihini yerli ve yabancı ziyaretçilere kapsamlı biçimde sunmayı amaçlıyor.
Kültür ve turizm alanında bölgesel çekim merkezi olma yolunda ilerleyen İznik, bu yatırımla tarih turizmi açısından yeni bir döneme girmiş oldu. Açılışta konuşan İznik Belediye Başkanı Kağan Mehmet Usta, merkezin ilçeye önemli katkılar sağlayacağını belirterek şunları söyledi:
“İlçemizin tanıtımı ve turizmine büyük katkı sağlayacak bu değerli projeyi hayata geçirmekten mutluluk duyuyoruz. Bu merkez, hem tarihimizin korunmasına hem de İznik’in dünya çapında daha güçlü tanıtılmasına hizmet edecek. İznik’imize, Bursa’mıza ve ülkemize hayırlı olsun.”
Açılış töreninin ardından protokol üyeleri ve katılımcılar, yeni karşılama merkezini gezerek yetkililerden bilgi aldı.
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı
 
                                 
                                 
                                 
                                 
                                