Güzelbahçe Belediyesi ile Geriatri Bilimler Derneği ortaklığında, 21 Eylül Dünya Alzheimer Günü vesilesiyle farkındalık yürüyüşü düzenlendi.

Etkinliğe Güzelbahçe Belediye Başkan Vekili Osman Kaçmaz, Geriatri Bilimler Derneği Başkanı Prof. Dr. Ahmet Turan Işık, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa Günay’ın eşi Nermin Günay ve çok sayıda vatandaş katıldı. Yürüyüş boyunca katılımcılar, Alzheimer hastalığına dikkat çekmek ve toplumda farkındalık yaratmak amacıyla pankartlar taşıdı ve mor balonlar uçurdu.

Güzelbahçe gece pazarından Birinci Balıkçı Barınağı’na kadar devam eden yürüyüşte Başkan Vekili Osman Kaçmaz, Alzheimer’ın sadece hastaları değil, ailelerini ve toplumu da etkileyen önemli bir sağlık sorunu olduğunu belirtti. Kaçmaz, "Belediye olarak yaşlılarımızın, büyüklerimizin ve tüm vatandaşlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz. Bugünkü etkinlik, dayanışma ve farkındalığın güzel bir örneği oldu." dedi.

Geriatri Bilimler Derneği Başkanı Prof. Dr. Ahmet Turan Işık ise Alzheimer’ın erken teşhis ve doğru bakım ile yönetilebilen bir hastalık olduğunu vurgulayarak, toplumun bu konuda bilinçlenmesinin önemine dikkat çekti.

Yürüyüş, Güzelbahçe gece pazarında yoğun katılımla sona erdi. Etkinlik, Alzheimer hastalığına karşı toplumsal duyarlılığı artırmayı hedefledi. Ayrıca, Güzelbahçe Belediyesi farkındalığı desteklemek amacıyla ilçenin simgesi olan oya ağaçlarını mor ışıklarla aydınlattı.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı