Torbalı Belediyesi, Cumhuriyetimizin 102. yılı şerefine ilçede kapsamlı bir kutlama programı düzenledi. Resmî törenlerin ardından dün akşam binlerce Torbalılı, geleneksel fener alayında bir araya gelerek Cumhuriyet sevinci yaşadı.

Fener alayı, Ertuğrul Mahallesi Dörtyol Mevkii'nden başlayarak Ertan Ünver Millet Parkı'nda sona erdi. Ellerinde Türk bayrakları taşıyan vatandaşlar, kortej boyunca "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" ve "Yaşasın Cumhuriyet" sloganları attı. Yürüyüşün sonunda hep birlikte Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi okundu. Etkinliğe Torbalı Belediye Başkanı Övünç Demir, CHP İlçe Başkanı İbrahim Özel, belediye meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve binlerce vatandaş katıldı. Kortejin ardından Millet Parkı'nda çeşitli gösteriler sunuldu ve program, Grup Gürültü konseriyle sona erdi.

Başkan Demir: "Torbalı Demek Cumhuriyet Demek"

Kortej sonrası vatandaşlara hitap eden Belediye Başkanı Övünç Demir, Torbalı halkına teşekkür ederek şunları söyledi:

"Her zamanki gibi çok güzelsiniz. Cumhuriyetimizin 102. yılını büyük bir coşkuyla kutluyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmetle anıyoruz. Torbalı demek; zorluklara rağmen çalışmak, üretmek ve milliyetçilik demektir. Torbalı demek; Kürdüyle, Türküyle, Alevisiyle, Sünnisiyle bir arada olmak ve bayrağına sahip çıkmaktır. Torbalı demek; devrimci, yenilikçi ve halkçı olmak demektir. Torbalı demek Cumhuriyet demek, Torbalı demek Mustafa Kemal Atatürk demektir. 102. yılımız kutlu olsun, durmadan, yılmadan çalışmaya devam edeceğiz."

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı