Osmangazi Belediyesi, Sonbaharda Sanat Atölyesi kapsamında doğa sevgisini küçük yaşlardan itibaren kazandırmak amacıyla anlamlı bir etkinlik düzenledi.

Gündoğdu İlkokulu'nda gerçekleştirilen etkinlikte, 'herbaryum' temasıyla sonbaharın renkleri sanatla birleşti. Öğrenciler, okul bahçesinden topladıkları çeşitli ağaç yapraklarını kullanarak çerçeve içinde kompozisyonlar oluşturdu. Yaratıcılıklarını yansıttıkları süslemelerle ortaya çıkan renkli eserler büyük beğeni topladı. Eğitmenler, öğrencilere sonbaharda yaşanan doğa değişimleri ve herbaryum sanatı hakkında bilgiler verdi.

Atölye Eğitmeni Simge Işıktaş Demir, Osmangazi Belediyesi olarak çocukların doğayla bütünleşmesini hedeflediklerini belirtti. Herbaryumun, kurutulmuş bitkilerin korunmasını sağlayan bir yöntem olduğunu ifade eden Demir, "Atölyemizde çocuklara herbaryumu tanıtıyoruz. Sonbaharı çağrıştıran materyallerle sanat kompozisyonları oluşturuyoruz. Çocuklar herbaryum terimini ilk duyduklarında şaşırdılar ancak örnekleri gördüklerinde ilgileri arttı. Yapraklarla yapılan bu sanatsal çalışmayla sonbaharın renklerini ve döngüsünü anlamalarını sağlıyoruz. Kasım ayı boyunca dört okulda etkinliklerimizi sürdüreceğiz ve her okulda farklı materyallerle sonbaharın tüm renklerini sınıfa taşıyoruz" dedi.

Gündoğdu İlkokulu öğrencileri, Sonbaharda Sanat Atölyesi'ne katılarak hayal güçlerini sanata yansıtmanın keyfini yaşadıklarını ve önemli bilgiler edindiklerini belirterek Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın'a teşekkür etti.


Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı