Osmangazi Belediyesi, çağımızın en yaygın hastalıklarından biri olan Alzheimer’a dikkat çekmek ve hastaların sosyal yaşama katılımını artırmak amacıyla 21 Eylül Dünya Alzheimer Günü’nde özel etkinlikler gerçekleştirdi.
Panorama 1326 Fetih Müzesi’nde düzenlenen programda, Osmangazi Belediyesi Engelli Bakım Merkezi’ndeki bireyler unutulmaz ve keyifli anlar yaşadı. Alzheimer Bakım Merkezi (ALBAM) sakinleri ise bu özel gün için hazırladıkları gösterilerle sahne aldı. ALBAM korosunun seslendirdiği şarkılara katılımcılar da eşlik ederek, Dünya Alzheimer Günü’nü coşkulu bir şekilde kutladı. Etkinlikte, bir gülüşün bin kelimeden daha güçlü olduğu ve Alzheimer’ın kalbin diliyle iletişim kurmayı öğrettiği vurgulandı.
DÜNYADA 55 MİLYON KİŞİ ALZHEİMER VE DEMANS İLE YAŞIYOR
Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Mücahit Yıldızhan, 21 Eylül Dünya Alzheimer Günü’nü birlikte anmanın önemine değinerek, “Alzheimer sadece bir sağlık sorunu değil, aynı zamanda toplumsal bir farkındalık, sabır, sevgi ve paylaşım sürecidir. Unutkanlığın gölgesinde kaybolan anıları sevgi, anlayış ve sabırla aydınlatmak en büyük görevimizdir. Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre, dünya genelinde yaklaşık 55 milyon kişi Alzheimer ve demans ile yaşamaktadır. Türkiye’de ise 600 binden fazla hasta bulunmaktadır. Bizim amacımız, Alzheimer hastalarının yaşam kalitesini artırmak, ailelerine destek olmak ve toplum olarak dayanışmayı güçlendirmektir. Bu süreçte sevgi ve sabır en etkili ilaçlarımızdır” dedi.
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı