Gölcük Belediyesi ile Gölcük Kent Konseyi'nin ortaklaşa düzenlediği "Kahraman Türk Kadınları ve Folklorik Bebekler Sergisi", Sanat Galerisi’nde büyük bir katılımla kapılarını ziyaretçilere açtı.

Kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen bu özel sergi, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Geleneksel El Sanatları Folklorik Bez Bebek Sanatçısı ve küratörü Naz Camkıran’ın öncülüğünde hazırlandı. Gölcük Belediyesi Sanat Galerisi Sergi Salonu’nda düzenlenen açılış töreniyle sanatseverlerle buluştu.

Açılışa yoğun katılım

Serginin açılış törenine; Kocaeli Valisi İlhami Aktaş’ın eşi Songül Aktaş, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Berna Abiş, Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer ve eşi Türkan Sezer, Kent Konseyi Başkanı Fatih Bayram, sergide yer alan sanatçılar Sevil Adıyaman, Selma Cebeci, Arzu Sarıer Koç, Fatma Gümüş, Özlem Erdemir ve Reyhan Tezsay, Gölcük Kent Konseyi Kadın Meclisi üyeleri, siyasi parti temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Ziyaretçiler sergiden etkilendi

Açılışta konuşan Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, Anadolu’nun kahraman kadınlarının anılarının gelecek nesillere aktarılması için sanatın önemli bir araç olduğunu vurgulayarak, sergiye emeği geçen herkese teşekkür etti. Konuşmaların ardından açılış kurdelesi kesildi ve Başkan Sezer ile beraberindekiler, sanatçı Naz Camkıran’dan sergi hakkında detaylı bilgiler aldı. Sergide yer alan bez bebeklerle hayat bulan önemli kadın figürleri, ziyaretçiler tarafından büyük beğeni topladı.