Ege Üniversitesi ve Aventek Otomotiv’den Nitelikli İş Gücü İçin İş Birliği Protokolü
Ege Üniversitesi ile Aventek Otomotiv arasında, otomotiv sektörüne nitelikli eleman yetiştirmeyi amaçlayan yeni bir mesleki eğitim iş birliği protokolü imzalandı.
Ege Üniversitesi’nde üniversite-sanayi iş birliğini güçlendirmek ve nitelikli iş gücü yetiştirmek amacıyla yeni bir protokol hayata geçirildi. Ege Üniversitesi Ege Meslek Yüksekokulu (MYO) ile Aventek Otomotiv Elektronik İlt. Sis. İnş. San. Tic. Ltd. Şti arasında “Mesleki Eğitim İş Birliği Protokolü” imzalandı. İmza törenine EÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ersan, Ege MYO Müdürü Prof. Dr. Emre Ercan, Aventek Otomotiv yetkilileri ve MYO akademisyenleri katıldı.
Ege Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ersan, protokolün detaylarına değinerek, “Bu iş birliğiyle Ege Üniversitesi Ege Meslek Yüksekokulu Otomotiv Teknolojisi Programı öğrencilerimiz için önemli bir adım atıyoruz. Aventek Otomotiv’in desteğiyle kurulacak olan ‘Atlas Yedek Parça Laboratuvarı’ sayesinde atölyelerimiz güncel ürünlerle donatılacak ve öğrencilerimiz sektörün beklentilerine uygun bir ortamda eğitim alacak. Ayrıca, yaz stajları ve eğitim programını başarıyla tamamlayan öğrencilere sağlanacak istihdam desteğiyle kariyerlerine güçlü bir başlangıç yapmaları hedefleniyor. Bu sayede öğrencilerimiz deneyim kazanarak sektöre donanımlı şekilde adım atacaklar. Protokolün her iki taraf için hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.
Ege MYO Müdürü Dr. Emre Ercan ise, “Gençlerimizi geleceğe hazırlamak için sanayi ile iş birliklerine büyük önem veriyoruz. Aventek Otomotiv ile imzaladığımız bu protokol, Otomotiv Teknolojisi Programı öğrencilerimizin teorik bilgilerini pratikle pekiştirmelerine olanak tanırken, mezuniyet sonrası istihdam kapılarını da açacak. Öğrencilerimizin çağın gerektirdiği yetkinliklerle donanması ve sektörün ihtiyaçlarına cevap verebilen bireyler olarak yetişmesi en öncelikli hedefimizdir” dedi.
Aventek Otomotiv temsilcisi Gökhan Kılıç da, Ege Üniversitesi ile yapılan iş birliği protokolünden memnuniyet duyduklarını belirterek, anlaşmanın her iki kurum için de faydalı olmasını temenni etti.
YORUMLAR
