Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Libya Millî Birlik Hükümeti Başbakanı Abdülhamid Dibeybe ile yaptığı telefon görüşmesinde, Türkiye’nin Libya’daki gelişmeleri yakından takip ettiğini ifade etti.
Erdoğan, bölgedeki güvenlik ve istikrarın sağlanması için Türkiye’nin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmeye devam edeceğini belirtti. İki ülke arasındaki enerji başta olmak üzere çeşitli alanlardaki iş birliğinin önemine dikkat çeken Cumhurbaşkanı, Doğu Akdeniz’de Türkiye ve Libya’nın hak ve menfaatlerinin korunması için dayanışmanın sürdürüleceğini vurguladı.
İletişim Başkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, görüşmede ayrıca ikili ilişkilerin güçlendirilmesi ve bölgesel iş birliği konuları kapsamlı şekilde ele alındı.
