İngiltere’de iki kez “Yılın Şefi” ödülüne layık görülen Kemal Coskuncay, Didim’de bulaşık yıkayarak başladığı mutfak kariyerini bugün hem Türkiye’de hem de İngiltere’de başarıyla devam ettiriyor.
1978 yılında Bitlis’in Ahlat ilçesinde doğan Coskuncay, evli ve üç çocuk babasıdır. 1992 yılında Didim Altınkum’daki Azzaro Otel’de bulaşıkçı olarak mutfak serüvenine adım attı. Tutkusuyla kısa sürede mutfakta yükselen şef, Bodrum’daki prestijli restoranlarda deneyim kazandı.
2002 yılında Avrupa’ya açılan Coskuncay, İngiltere’de özellikle Dar Marrakech Restaurant gibi seçkin mekanlarda görev aldı. Bu süreçte şeflik, gastronomi, sağlık ve güvenlik alanlarında birçok kurs ve seminer tamamladı, çeşitli diploma programlarına katıldı ve önemli ödüller kazandı. Kendisini hem alaylı hem de mektepli olarak tanımlayan Coskuncay, İngiltere’de iki kez “Yılın Şefi” unvanını elde etti.
Günümüzde Türkiye’de Didim Altınkum’da Aldente Restaurant’ın, İngiltere Liverpool’da ise Casarima Restaurant’ın işletmecisi ve Executive Chef’i olarak görev yapan Coskuncay, uluslararası lezzet yolculuğunu başarıyla sürdürüyor.
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı
