ISUBÜ'de Teknoloji Haftası Kapsamında Hackathon Düzenlendi
ISUBÜ'de Teknoloji Haftası kapsamında düzenlenen hackathonda öğrenciler yapay zeka destekli çözümlerle şirket problemlerini çözmek için yarıştı.

Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (ISUBÜ) bünyesinde Teknoloji Haftası etkinlikleri kapsamında bir hackathon gerçekleştirildi. Teknoloji Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öncülüğünde düzenlenen organizasyonda, öğrenciler şirketlerin karşılaştığı problemleri yapay zeka destekli çözümlerle çözmek için yarıştı.
Yaklaşık 165 bilgisayar mühendisliği öğrencisinin katıldığı etkinlik, dört aşamada tamamlanıyor. Yarışmanın amacı, öğrencilere verilen mühendislik problemlerini kısa sürede analiz ederek, uygulanabilir ürünlere dönüştürme fırsatı sunmak.
Hızlı Çözüm Üretme Becerisi Geliştiriliyor
ISUBÜ Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ahmet Ali Süzen, etkinlikle ilgili olarak, "Öğrencilerimizin mühendislik perspektifiyle hızlı çözümler üretebilme yeteneklerini geliştirmeyi hedefliyoruz" dedi. Süzen, bazı ekiplerin web sayfası geliştirdiğini, bazılarının ise yapay zeka ürünleri ortaya koyduğunu belirtti. "Temel amacımız, mevcut problemleri mühendislik düşüncesiyle çözerek somut ürünler ortaya çıkarmaları" diye ekledi.
Öğrencilerden Hackathon Deneyimi
Bilgisayar Mühendisliği üçüncü sınıf öğrencisi Rabia Çolak, bu yarışmanın kendilerine önemli deneyimler kazandırdığını ve uygulamalı çalışma ortamının mesleki gelişimlerine büyük katkı sağladığını ifade etti. Diğer bir öğrenci Kemal Sebzeci ise ekip çalışması konusunda değerli tecrübeler edindiklerini, birlikte üretmenin ve problem çözmenin kendilerini geliştirdiğini dile getirdi.
Yapay Zeka ve Dijital Çözümler Üzerinde Çalışıldı
Hackathon boyunca öğrenciler, yapay zeka tabanlı uygulamalar, otomasyon sistemleri ve şirketlerin operasyonel süreçlerini kolaylaştıracak dijital çözümler üzerinde yoğunlaştı. Projelerin amacı, şirketlerin karşılaştığı çeşitli sorunları yapay zeka teknolojileriyle azaltmak ve iş süreçlerinin verimliliğini artırmak olarak açıklandı.
Yoğun katılımla gerçekleşen etkinliğin sonunda, geliştirilen projeler jüri tarafından değerlendirilecek.
Ufuk Tekin
Haber Editörü
Deneyimli haber editörü ve yazar.