4 Haziran 2026 Perşembe
Oyun28 02 202616:192 dk okuma1 okunma

Bloodborne Remake Projesi FromSoftware Tarafından Reddedildi, Sony Değil

Bloodborne Remake projesi Sony değil, FromSoftware tarafından reddedildi. Bluepoint Games'in bu projedeki rolü ve stüdyonun geleceği belirsizliğini koruyor.

Bloodborne Remake Projesi FromSoftware Tarafından Reddedildi, Sony Değil

Bluepoint Games, Shadow of the Colossus ve Demon's Souls yeniden yapımlarının arkasındaki stüdyo, geçtiğimiz yıl bir Bloodborne Remake teklifi sundu. Ancak, bu öneri Sony'den değil, oyunun geliştiricisi FromSoftware tarafından reddedildi.

Bluepoint Games, genellikle geleneksel aksiyon oyunlarıyla tanınan bir stüdyo olarak, Bloodborne Remake için uygun bir aday olarak görülmedi ve proje Ocak 2025'te iptal edildi. Stüdyo, iptal sonrası yeni fikirler geliştirmeye teşvik edildi. Masaya yatırılan en mantıklı seçenek, IGN'den 9.1 puan alan 2015 yapımı Bloodborne'un yeniden yapımıydı.

Bloodborne Remake İptalinin Arkasındaki Gerçek

Hayranlar uzun süredir Bloodborne'un bir Remake ya da devam oyunu için umut besliyor; ancak birçok söylenti arasında asıl engelin Sony olduğu düşünülüyordu. Bloomberg'e göre ise durum farklı. FromSoftware çalışanlarının ifadelerine göre, Sony projeye sıcak bakarken, FromSoftware bu fikri istemedi ve proje tamamen durduruldu.

Bloodborne'un durumu uzun süredir belirsizliğini koruyor. Projeye yakın isimler yıllardır oyunun geleceğiyle ilgili çelişkili açıklamalar yapıyordu. 2024 yılında FromSoftware yönetmeni Hidetaka Miyazaki, IP sahibi olmadıkları için Bloodborne Remake hakkında konuşmanın "kendi haddine düşmediğini" belirtmişti. Aynı dönemde Eurogamer'a verdiği röportajda oyunun modern donanımlarda yayınlanmasının faydalı olacağını da ifade etmişti.

Shuhei Yoshida'nın Miyazaki Üzerine Teorisi

PlayStation'ın önemli isimlerinden Shuhei Yoshida, KindaFunny programında Bluepoint Games'in Bloodborne projesinin reddedilmesiyle örtüşen bir teori ortaya koydu. Yoshida, Miyazaki'nin oyuna büyük sevgi duyduğunu ve başka hiç kimsenin ona dokunmasını istemediğini düşündüğünü söyledi. Yoshida, "Miyazaki çok meşgul ve bu yüzden başka kimsenin projeye müdahale etmesine izin vermiyor. PlayStation ekibi de bu karara saygı gösteriyor" dedi.

FromSoftware'in Yeni Projesi ve Bluepoint Games'in Durumu

FromSoftware şu anda Nintendo Switch 2 için geliştirilen ve benzer vampir temasına sahip The Duskbloods adlı yeni oyun üzerinde yoğun çalışıyor. Öte yandan, Bluepoint Games’in Sony tarafından kapatılmadan önce Shadow of the Colossus güncellenmiş versiyonu ve Ghost of Tsushima yan oyunu gibi farklı projeler sunduğu belirtiliyor.

Ancak Sony yönetimi, Bluepoint’in özgün oyun yapacak kapasitede olmadığına karar vererek stüdyonun faaliyetlerini sonlandırdı. Bloomberg’in raporuna göre, bazı şirketler Bluepoint’i Sony’den satın almak için görüşmeler yürütüyor; ancak bu girişimlerin başarısı henüz belirsizliğini koruyor.

Paylaş:
Berk Tunç

Berk Tunç

Haber Editörü

Deneyimli haber editörü ve yazar.