15 Yıllık Cinayette Yeni Teknoloji Katil Zanlısını Ortaya Çıkardı
2011'de işlenen Havva Yıldırım cinayeti, yeni DNA teknolojisiyle çözüldü. Şüpheli S.K. operasyonla yakalandı ve tutuklandı.

Antalya İl Jandarma Komutanlığı Asayiş Şube Müdürlüğü JASAT ve Korkuteli İlçe Jandarma ekipleri, 2011 yılında işlenen bir cinayeti çözmek için DNA incelemelerinde yeni teknoloji kullandı.
11 Eylül 2011 tarihinde Ulucak Mahallesi'nde elleri ve ağzı bağlı şekilde boğularak öldürülen Havva Yıldırım dosyasında, maktulden elde edilen ve şüpheliye ait olduğu düşünülen DNA örnekleri güncel yöntemlerle tekrar analiz edildi.
Şüphelilerin DNA Örnekleri Yeniden Karşılaştırıldı
Toplamda 9 şüpheliden alınan DNA örnekleri, maktulden elde edilen örneklerle karşılaştırıldı. Laboratuvar sonuçlarına göre, S.K. isimli şüphelinin biyolojik örnekleri Havva Yıldırım'dan alınan doku ile tamamen uyuştu.
Katil Zanlısı Operasyonla Yakalandı
JASAT ekiplerinin çalışmaları sonucunda, 30 Mart'ta düzenlenen operasyonla S.K. yakalandı. Adli makamlara sevk edilen zanlı tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Kan donduran cinayet: Eşiyle ilişkisi olduğunu düşündüğü adamı öldürdü.
Serkan Demir
Haber Editörü
Deneyimli haber editörü ve yazar.