Atatürk’ü anmak üzere Karşıyaka’ya gelen Silivri Motosiklet Grubu, 10 Kasım etkinlikleri kapsamında Zübeyde Hanım Anıt Mezarı’nda özel bir tören gerçekleştirdi. Grup üyeleri, Çanakkale Şehitliği’nden, Yunanistan’daki Mayadağ ve Langaza (Uğurlu Köyü) bölgelerinden getirdikleri toprakları Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal ile birlikte Zübeyde Hanım’ın kabrine sundu. Başkan Ünsal, “Atamızı ve onun mücadele arkadaşlarını bir kez daha saygıyla anıyoruz, bize bıraktıkları mirasın yılmaz bekçileriyiz” ifadelerini kullandı.
Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 87. yılında Karşıyaka’ya gelen Silivri Motosiklet Grubu, Zübeyde Hanım Anıt Mezarı’nda anlamlı bir anma etkinliği düzenledi. Grup üyeleri, Çanakkale Şehitliği, Yunanistan’daki Mayadağ ve Langaza köylerinden aldıkları toprakları Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal ile birlikte kabrin önüne bıraktı. Üç farklı vatan toprağının bir araya geldiği bu törende saygı, minnet ve Cumhuriyet ruhu Karşıyaka’da yeniden hayat buldu.
DUYGUSAL ANLAR YAŞANDI
18 Mart Derneği ve Gelibolu Motosiklet Derneği adına Çanakkale Motosiklet Kulüpleri tarafından getirilen Çanakkale Şehitliği toprağı, Silivri Motosiklet Grubu Başkanı Özkan Kandemir tarafından öpülerek Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal’a teslim edildi. Başkan Ünsal da toprağı öperek aldıktan sonra, Kandemir ve törene katılan askerlerle birlikte Zübeyde Hanım’ın kabrine bıraktı. Kabrin toprağından alınan bir miktar da grup üyesi Ali Altay’a verildi. Altay, bu toprağı Atatürk’ün doğduğu Selanik’teki evin bahçesine götürdü. Tören, Çanakkale, Karşıyaka ve Selanik arasında sembolik ve duygusal bir bağ oluşturdu.
“EMANETİN BEKÇİLERİYİZ”
Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, “Yaşadığım duyguyu kelimelerle ifade etmekte zorlanıyorum, gerçekten tarif edilemez bir an. Çanakkale’den, Langaza’dan ve Mayadağ’dan gelen bu topraklar bize bu vatanın hangi fedakârlıklarla var olduğunu ve geleceğe taşıyacağımız sorumluluğu bir kez daha hatırlatıyor. Vatanımız ve Cumhuriyetimiz bize emanet; bizler de bu emaneti yılmaz bir kararlılıkla koruyacağız. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm kahramanlarımızı ve aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum” dedi.
Silivri Motosiklet Grubu Başkanı Özkan Kandemir ise, “İzmir’e, özellikle de Karşıyaka’ya gelmek bizim için çok anlamlıydı. Zübeyde Hanım’ın huzurunda olmak bizleri duygulandırdı. Belediye Başkanımız Yıldız Ünsal’ın bir Cumhuriyet kadını olarak bizimle burada bulunması ayrıca anlam kattı. Elimizde bir avuç toprak var ama bu topraklar için her evlat canını feda etmeye hazırdır. Bu vatana canımızı feda ederiz” şeklinde konuştu.
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı
