Nilüfer Belediyesi ve Nilüfer Kent Konseyi iş birliğiyle, farklı ülkelerden akranlarıyla buluşan Nilüferli kız çocukları, eşitlik ve dayanışma temelli önemli bir deneyim yaşadı.
Nilüfer Belediyesi ve Nilüfer Kent Konseyi, kız çocuklarının güçlenmesi ve uluslararası dayanışma bilincinin artırılması amacıyla önemli bir projeye imza attı. Erasmus Plus Projesi kapsamında gerçekleştirilen “Dünya Kız Çocukları Günü – Çok Uluslu Gençlik Buluşması” etkinliğinde, Nilüfer’den dört kız çocuğu Polonya’da farklı ülkelerden yaşıtlarıyla bir araya gelerek eşitlik temelli bir deneyim yaşadı.
Nilüfer Kent Konseyi, katılımcıların seçimi sürecinde şeffaf bir yöntem benimsedi. Sosyal medya üzerinden yapılan çağrıda özellikle daha önce yurt dışına çıkmamış kız çocuklarının başvuruları önceliklendirildi. Nilüfer Belediyesi ise vize işlemleri ve resmi yazışmalar dahil olmak üzere tüm teknik ve idari destekleri sağladı. Değerlendirme sürecinin ardından dört kız çocuğu, bir lider eşliğinde 6-12 Ekim tarihleri arasında Polonya’daki programa katıldı.
Türkiye’nin yanı sıra Polonya, Almanya, İspanya’nın Bask Bölgesi ve Filistin’den katılımcıların yer aldığı buluşmada, kız çocuklarının güçlendirilmesi, dayanışma kültürünün geliştirilmesi ve eşitlik temelli farkındalık yaratılması hedeflendi. Program süresince dil animasyonları, takı yapım atölyeleri, feminizm temalı çalışmalar ve kültürel geziler gerçekleştirildi. Etkinlik sonunda tüm katılımcılara sertifikalar takdim edildi.
Bu anlamlı buluşma, Nilüferli kız çocuklarının dünyaya açılan penceresi olurken, gelecekte daha eşit ve güçlü bir toplum için atılan önemli adımlardan biri olarak değerlendirildi.
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı