Menemen, meme kanseri farkındalığını artırmak için önemli bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Binden fazla kadın, Menemen Stadı’ndan Cumhuriyet Meydanı’na kadar ellerinde pembe balonlarla yürüyüş gerçekleştirdi. Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan’ın eşi Filiz Pehlivan’ın öncülüğünde düzenlenen yürüyüşün sonunda balonlar gökyüzüne bırakıldı ve zumba masterclass etkinliği büyük ilgi gördü.
Menemenli kadınlar, kansere karşı sağlıklı yaşam ve farkındalık için bir araya geldi. Menemen Belediyesi, Menemen Kaymakamlığı, Menemen İlçe Sağlık Müdürlüğü ve Türk Kadınlar Birliği Menemen Şubesi iş birliğiyle düzenlenen organizasyonda, Meme Kanseri Farkındalık Ayı kapsamında binden fazla kadın katıldı. Beş yıldır aralıksız devam eden ve her yıl büyüyen bu etkinlikte, kadınlar Menemen Stadyumu’ndan Cumhuriyet Meydanı’na kadar yürüyerek "Erken teşhis hayat kurtarır" ve "Hayata zaman tanıyalım, hareketli yaşayalım" yazılı dövizler taşıdı.
Etkinliğin finalinde zumba coşkusu
Yürüyüşün sonlandığı Cumhuriyet Meydanı’nda kadınlar ellerindeki pembe balonları gökyüzüne bırakarak görsel bir şölen oluşturdu. Ardından zumba eğitmeni Didem Zeybek eşliğinde düzenlenen zumba masterclass etkinliği gerçekleşti. Katılımcılar, bu renkli etkinlikle meme kanserine karşı bilinçlenme ve dayanışma mesajı verdi.
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı