İstanbul Maltepe Belediyesi tarafından ücretsiz olarak organize edilen Güz Gezileri’nin Ekim ayındaki ilk etkinliği, Beşiktaş’taki İstanbul’un en önemli simgelerinden Dolmabahçe Sarayı’nda gerçekleştirildi.

Profesyonel rehber eşliğinde düzenlenen gezide, Maltepe’nin 18 mahallesinden çok sayıda vatandaş yer aldı. Sultan Abdülmecid tarafından inşa edilen bu sahil sarayının gösterişli iç mekanlarını keşfeden katılımcılar, Boğaz manzarasına hakim bahçelerde hatıra fotoğrafları çekme fırsatı buldu.

Türk sanatının nadide eserleri ve ünlü sanatçıların tablolarını yakından inceleyen ziyaretçiler, ayrıca Avrupa ve Uzak Doğu’ya ait nadir dekoratif el işi eserleri de görme imkanı yakaladı.

Gezinin duygusal anlarından biri ise Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çalışma odasının ziyaret edilmesi oldu. Atatürk’ün son günlerini geçirdiği ve 10 Kasım 1938’de vefat ettiği bu odada bulunan vatandaşlar, anlamlı anlar yaşadı.