Türk sanatının ve kültürünün önemli simgelerinden biri olan Laleyi yaşatmak ve geçmişle bugünü buluşturmak amacıyla kurulan Lale Müzesi, bakım ve yenileme çalışmalarının tamamlanmasının ardından sanatseverlerle tekrar buluştu. Müze, yeni sezonunu çağdaş sanatın dikkat çekici bir seçkisi olan “Birbirine Karşılık Gelen İşaretler” sergisiyle açtı.

Küratörlüğünü Ece Yıldırımlı’nın üstlendiği sergi, 9 Ekim akşamı düzenlenen özel açılış davetiyle sanat ve cemiyet dünyasından pek çok ismi bir araya getirdi. Açılışta; Ahmet Selçuk İlkan, Ali Sabancı, Burcu Biricik, Melis Babadağ ve Özcan Tahincioğlu gibi tanınmış isimler de yer alarak sanat dolu bir geceye eşlik etti.

Sergide, yedi çağdaş sanatçının eserleri bir araya geliyor: Ardan Özmenoğlu, Artem Martis, Burcu Perçin, Cansu Ceren İlkan, Emre Yetkin, Soyhan Baltacı ve Yiğit Yazıcı. Farklı disiplinlerde çalışan sanatçıların toplam 26 eseri, görünür olan ile sezgisel olan arasındaki ilişkiyi biçim, renk, katman ve malzeme üzerinden sorguluyor.

Her sanatçı, kendi pratiğinde bir işareti yeniden tanımlarken, bu işaretlerin birbirine karşılık gelişinde oluşan görsel ve düşünsel diyaloğu izleyiciye sunuyor. Tuval, fotoğraf ve heykel gibi farklı alanlardan eserlerin yer aldığı sergi, çağdaş sanatın çok katmanlı yapısını yansıtan zengin bir seçki oluşturuyor.

Lale Vakfı Başkanı Salih Arslan, bakım yapılan binada sanatseverleri ağırlamaktan mutluluk duyduklarını belirterek, müzenin “geçmişle bugünü sanat yoluyla buluşturma” misyonuna dikkat çekti. Arslan, “Lalenin tarihsel yolculuğunu, sanattaki izlerini ve günümüzdeki önemini ziyaretçilere sunarak geçmiş ile geleceği buluşturan bir kültür durağıyız.” ifadelerini kullandı.

“Birbirine Karşılık Gelen İşaretler” sergisi, 10 Ekim – 22 Kasım 2025 tarihleri arasında Lale Müzesi, Emirgan’da ziyaret edilebilir.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı