Kartepe Belediyesi ve Kartepe İlçe Müftülüğü iş birliğiyle Gazze’de yaşanan insanlık dramını anlatmak amacıyla anlamlı bir belgesel gösterimi gerçekleştirildi.
Ertuğrulgazi Mahallesi Kanalpark Sinema Alanı’nda düzenlenen etkinlikte, Filistin’deki zulüm ve masum sivillerin yaşadığı acılar konu alan “Sessiz Çığlık” belgeseli, vatandaşların yoğun ilgisiyle izlendi.
Dualarla Yükselen Sessiz Çığlık
Program, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Belgesel gösteriminin ardından yapılan dualarla Gazze’de hayatını kaybeden mazlumların ruhlarına rahmet dilendi ve insanlık adına verilen mücadelenin haklılığı vurgulandı.
Mavi Kurdela ile Küresel Destek
Etkinlikte, Gazze’ye insani yardım malzemeleri ulaştırmayı amaçlayan Küresel Sumud Filosuna destek vermek için katılımcılara mavi kurdeleler dağıtıldı. Bu sembolik hediye, Kartepe halkının Filistin halkıyla gönül birliği içinde olduğunu ve sınırları aşan vicdan ortaklığını temsil etti.
Başkan Kocaman’dan Anlamlı Mesaj
Kartepe Belediye Başkanı Av. M. Mustafa Kocaman, "Gazze’ye insani yardım götüren Küresel Sumud Filosu’na İsrail tarafından yapılan saldırı kabul edilemez. Uluslararası sularda sadece insani yardım taşıyan bu yolculuğa müdahale, uluslararası hukuka ve vicdanlara karşı işlenmiş bir suçtur. Gazze’de yaşananlar sadece Filistin halkının değil, tüm insanlığın sınavıdır. Kartepe’den yükselen bu ‘sessiz çığlık’ ile mazlumların yanında olduğumuzu ve vicdanımızın susturulamayacağını haykırıyoruz. Kartepe halkı olarak bu davanın sonuna kadar yanındayız" dedi.
İnsanlığın Vicdanına Çağrı
Gece boyunca gözyaşlarını tutamayan izleyiciler, etkinliğin sadece bir gösterim değil, aynı zamanda tarihe not düşen bir vicdan buluşması olduğunu belirtti.
Belgesel gösterimine Kartepe Belediye Başkanı Av. M. Mustafa Kocaman, Kartepe İlçe Müftüsü Ahmet Nuri Bayraktutan ve müftü yardımcıları, AK Parti Kartepe İlçe Başkan Vekili Kayhan Baysal, ilçe yöneticileri ve belediye başkan yardımcıları da katıldı.
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı