Fundación MAPFRE, Tohum Otizm Vakfı'nın 'Her Sınıf Bir Tohum' projesine verdiği destekle özel eğitim sınıflarının yenilenmesine katkı sağlıyor. İş birliğinin ilk adımı olarak İstanbul Adnan Menderes Ortaokulu'nda tam donanımlı bir sınıf açıldı; 2025 sonuna kadar Aydın ve Hatay'da da birer sınıfın yenilenmesi planlanıyor.

MAPFRE Grup tarafından kurulan ve toplumun refahını artırmaya odaklanan Fundación MAPFRE, otizm spektrum bozukluğu tanısı alan çocukların eğitimine destek veren Tohum Otizm Vakfı ile anlamlı bir iş birliği gerçekleştirdi. Fundación MAPFRE, Tohum Otizm Vakfı'nın 'Her Sınıf Bir Tohum' projesi kapsamında özel eğitim sınıflarının modern eğitim materyalleri ve teknolojik donanımla yenilenmesini sağlıyor.

İlk yenilenen sınıf İstanbul Adnan Menderes Ortaokulu'nda tamamlandı. Fundación MAPFRE'nin katkılarıyla 2025 sonuna kadar Aydın ve Hatay'da da birer özel eğitim sınıfının daha yenilenmesi hedefleniyor.

MAPFRE Sigorta Genel Müdürü Erdinç Yurtseven, iş birliği hakkında şunları söyledi: “Fundación MAPFRE, 50 yıldır sadece bir vakıf değil, aynı zamanda küresel ölçekte değişim yaratan bir aktör olarak hizmet veriyor. 30’dan fazla ülkede 179 milyondan fazla insana ulaşan vakfımız, sağlık, eğitim, yol güvenliği ve sosyal yardım alanlarında toplam 1,14 milyar Euro’luk yatırımla kalıcı projeler hayata geçirdi. MAPFRE Sigorta olarak Türkiye’de bu anlamlı yolculuğun güçlü paydaşlarından biri olmaktan gurur duyuyoruz. 50. yılımızı kutladığımız bu özel yılda Tohum Otizm Vakfı ile iş birliği yaparak çocuklarımızın potansiyellerini keşfetmelerine destek vermekten mutluluk duyuyoruz. Toplumsal değer yaratmaya kararlılıkla devam edeceğiz.”

Tohum Otizm Vakfı Genel Müdürü Burçak Karakaya ise, “Otizmli çocukların eğitim ortamlarına ayrıştırılmadan dahil edilmesi gelişimleri ve geleceğe hazırlanmaları açısından büyük önem taşıyor. ‘Her Sınıf Bir Tohum’ projesiyle bugüne kadar yüzlerce özel eğitim sınıfını donatarak binlerce çocuğa ulaştık. MAPFRE Sigorta’nın desteği sayesinde daha fazla çocuğun nitelikli eğitimle buluşmasına katkı sağlamaktan mutluluk duyuyoruz.” dedi.

“Her Sınıf Bir Tohum” Projesi, Türkiye genelinde 217 özel eğitim sınıfını yenileyerek büyümeye devam ediyor.

2009’dan beri yürütülen proje kapsamında, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı genel eğitim okullarındaki özel eğitim sınıfları, özel eğitim uygulama okulları ve özel eğitim anaokullarına öğrencilerin bireysel ihtiyaçlarına uygun materyaller sağlanıyor. Ayrıca öğretmenlere, öğrenci ailelerine, akranlara ve okul yönetimine eğitimler veriliyor.

Şimdiye kadar 43 ilde 217 sınıf yenilenirken, oluşturulan "öğretmen ağı" sayesinde öğretmenlere sürekli iletişim ve destek sağlanıyor. 6 Şubat depremlerinin ardından Adana, Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Gaziantep ve Malatya’da 38 özel eğitim sınıfına destek verilerek eğitim ortamları iyileştirildi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı