Bakırköy Belediyesi, Meme Kanseri Farkındalık Ayı nedeniyle erken teşhisin önemine dikkat çekmek amacıyla Meme Sağlığı Derneği (MEMEDER) ile ortaklaşa Cumhuriyet Meydanı’nda gökyüzüne pembe balonlar bıraktı. Etkinlikte konuşan Bakırköy Belediye Başkanı Doç. Dr. Ayşegül Ovalıoğlu, "Gökyüzüne bıraktığımız balonların, birçok kadının erken teşhis konusunda adım atmasına öncülük edeceğine yürekten inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Her yıl Ekim ayında düzenlenen Meme Kanseri Farkındalık Ayı kapsamında Bakırköy Belediyesi ve MEMEDER iş birliğiyle gerçekleştirilen etkinlikte, "Erken teşhis, hayat kurtarır" sloganıyla vatandaşlar pembe balonları gökyüzüne bırakarak farkındalık mesajı verdi. Bakırköy Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen etkinliğe MEMEDER Yönetim Kurulu Başkanı Leman Otlu, İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı öğretim üyeleri Prof. Dr. Beyza Özçınar ve Prof. Dr. Neslihan Cabioğlu, Gelişim Üniversitesi akademisyenleri ve Sağlık Yüksekokulu öğrencileri, İstanbul Üniversitesi akademisyenleri ve Tıp Fakültesi öğrencileri, Dünya Kadınlar Birliği İstanbul Şubesi, CHP Bakırköy ilçe örgütü, meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Katılımcıların birlikte gökyüzüne pembe balonlar bırakmasıyla dayanışma dolu anlar yaşandı.

"Erken teşhis, farkındalığın önemli bir adımıdır"

Bakırköy Belediye Başkanı Doç. Dr. Ayşegül Ovalıoğlu, etkinlikte yaptığı konuşmada, "Dünya genelinde her 14 saniyede bir meme kanseri teşhisi konuluyor. Bu durumu değiştirmek yine bizim elimizde. Meme kanseri, erken teşhisle tedavi şansı en yüksek hastalıklardan biridir. Her yıl binlerce kadın, erken farkındalık sayesinde yaşamına umutla devam ediyor. Bu etkinlik, o umudu paylaşmanın, dayanışmanın ve bilincin simgesi olacak. Bakırköy Cumhuriyet Meydanı’ndan gökyüzüne bıraktığımız balonların, birçok kadının erken teşhis için adım atmasına öncülük edeceğine inanıyorum" dedi.

Ovalıoğlu ayrıca, Bakırköy Belediyesi olarak kadınların yaşamına dokunan projelere önem verdiklerini belirterek, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile iş birliği içinde yaklaşık 500 kadına sağlık taraması yapıldığını ifade etti.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı