Türkiye’nin önde gelen ilaç şirketi Abdi İbrahim, yönetim kadrosunu üç yeni üst düzey atamayla güçlendirdi. Ayşe Eralp Uluslararası Pazarlar İnsan Kaynakları Direktörü, Cenk Çetin Nadir Hastalıklar Pazarlama ve Satış Direktörü, Göker Gökçe ise Üretim Tedarik Geliştirme ve Verimlilik Direktörü olarak göreve başladı.
23 yıldır Türk ilaç sektöründe lider konumda bulunan Abdi İbrahim, deneyimli kadrosunu genişleterek sürdürülebilir büyüme hedeflerine hız kesmeden ilerliyor.
Ayşe Eralp: Uluslararası Pazarlar İnsan Kaynakları Direktörü
Marmara Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü mezunu olan Ayşe Eralp, kariyerine George Clothing Türkiye’de Lojistik Şefi olarak başladı. Daha sonra Marks and Spencer’da Türkiye, CEE ve MENA bölgelerinden sorumlu Tedarik Zinciri Bölge Kontrolörü olarak görev yaptı.
GNC Türkiye’de Tedarik Zinciri Müdürü olarak operasyonel süreçlerin yeniden yapılandırılmasına katkı sağladı. Ardından LC Waikiki’de ihracat, proje yönetimi, tedarik zinciri koordinasyonu ve insan kaynakları alanlarında çeşitli üst düzey görevlerde bulundu.
Kısmet by Milka ve Dürümle’de global insan kaynakları ve idari işler direktörlükleri yapan Eralp, kurum kültürü, performans yönetimi ve dijital İK projelerinde liderlik etti. Ekim 2025 itibarıyla Abdi İbrahim’de Uluslararası Pazarlar İnsan Kaynakları Direktörü olarak görev yapmaya başladı.
Cenk Çetin: Nadir Hastalıklar Pazarlama ve Satış Direktörü
Orta Doğu Teknik Üniversitesi Biyoloji Bölümü mezunu olan Cenk Çetin, yüksek lisansını Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde Hemaferez alanında tamamladı. Kariyerine 1997’de GST Medikal’de başlayan Çetin, satış ve pazarlama alanlarında çeşitli pozisyonlarda görev aldı.
2007’de Bayer’e katılarak onkoloji, hematoloji, MS, PAH ve oftalmoloji gibi tedavi alanlarında Türkiye, İran ve Kuzey Afrika bölgelerinden sorumlu olarak ürün müdürlüğü, satış ve pazarlama müdürlüğü ile iş birim liderliği yaptı.
2021’den itibaren AbbVie’de Özel Uzmanlık İş Birimi Direktörü olarak görev alan Çetin, 2024’te göz sağlığı portföyünü de üstlendi. Ekim 2025’te Abdi İbrahim’de Nadir Hastalıklar Pazarlama ve Satış Direktörü olarak göreve başladı.
Göker Gökçe: Üretim Tedarik Geliştirme ve Verimlilik Direktörü
Boğaziçi Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunu Göker Gökçe, 25 yılı aşkın uluslararası deneyime sahip. Kariyerine Procter & Gamble’da başlayan Gökçe, üretim ve mühendislik alanlarında önemli projelerde yer aldı.
PepsiCo’da Doğu Avrupa Mühendislik Müdürü, Avrupa Kıdemli Mühendislik Müdürü ve Kuzey Amerika Mühendislik Direktörü olarak görev yaptı. Bu pozisyonlarda sermaye yatırımları, üretim mükemmeliyeti, dijitalleşme ve sürdürülebilirlik programlarını yönetti.
Eylül 2025 itibarıyla Abdi İbrahim’de Üretim Tedarik Geliştirme ve Verimlilik Direktörü olarak göreve başlayan Gökçe, şirketin üretim ve tedarik zinciri yatırımlarını yönlendirecek ve verimlilik odaklı stratejilere liderlik edecek.
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı