Yarımada Derelerinde 100 Bin Ton Malzeme Temizlendi

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Yarımada bölgesindeki derelerde taşkın riskini azaltmak için 200 kilometrelik temizlik ve ıslah çalışması gerçekleştirdi.

GÜNCEL - 10-11-2025 10:43

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, kış öncesinde taşkın risklerini azaltmak amacıyla Yarımada bölgesindeki derelerde kapsamlı temizlik ve ıslah çalışmaları yürüttü. 2025 yılı başından itibaren toplam 200 kilometrelik dere temizliği yapılırken, derelerden 100 bin ton malzeme çıkarıldı.

Seferihisar, Urla, Karaburun, Menderes ve Çeşme ilçelerinde devam eden çalışmalar kapsamında, yağışlı dönem öncesinde dere deniz çıkış ağızları temizlenerek açıldı. Böylece taşkın riski önemli ölçüde azaltıldı.

Yıl boyunca süren titiz çalışmalar

Yarımada Dereler Birimi Şefi Harun Seçkin, çalışmaların önemine vurgu yaparak, "Bölgedeki derelerde temizlik ve ıslah çalışmalarımızı yıl boyunca titizlikle sürdürüyoruz. Bu yıl sadece temizlik değil, aynı zamanda betonarme, taş pere ve korkuluk imalatları da gerçekleştirdik. Amacımız kış sezonunda taşkın riskini en aza indirerek vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini sağlamak. Ayrıca dere üzeri yol geçişleri ile ulaşım ve üretim yollarını da destekliyoruz" dedi.

12 bin ton taş imalatı yıl sonuna kadar tamamlanacak

Seferihisar Akarca 2 Deresi, Urla Bademler İncirliboğaz Deresi, Çamlıçay Sivrice Deresi, İçmeler Çakal Deresi ve Çeşme Çiftlikköy Deresi’nde toplam 2 kilometrelik betonarme ve taş pere imalatları tamamlandı. Dere üzerlerine korkuluk montajları yapıldı, mevcut korkuluklar ise boyanıp onarıldı. İçmeler Malgaca Deresi, Urla Pınarlı ve Çakal Dereleri ile Çeşme Durmuş Deresi, Menderes Ahmetbeyli ve Karaburun Parlak Mahallesi Deresi’nde ise anroşman taş imalatları devam ediyor. Yıl sonuna kadar 12 bin ton taş imalatının tamamlanması hedefleniyor. Ayrıca, afet anlarında vatandaşların mağduriyet yaşamaması için köy yollarında geçici yol geçişleri oluşturuldu. Bugüne kadar 516 metre uzunluğunda ve 23 yol geçişi yapıldı.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Günün Diğer Haberleri