Mardin Önder İmam Hatipliler Derneği’nin organize ettiği “Sanatın İntifadası” temalı kitap okuma yarışmasının ödül töreni gerçekleştirildi. Törene AK Parti Mardin Milletvekili Faruk Kılıç, Ömerli Belediye Başkanı Hüsamettin Altındağ, AK Parti Artuklu İlçe Başkanı Yavuz Çaltekin, AK Parti Ömerli Gençlik Kolları Başkanı Süleyman Geyik ve çok sayıda davetli katıldı.
Dernek Başkanı Enes Güneş, açılış konuşmasında kitabın medeniyetleri yükselten önemli bir güç olduğunu vurgulayarak, “Kitap okuyan, düşünen ve üreten gençler, ümmetin geleceğini şekillendirir. Amacımız, Gazze ve Kudüs bilinciyle kitabı elinden düşürmeyen bir nesil yetiştirmek. Zalime boyun eğmeyen gençlik için çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı.
AK Parti Mardin Milletvekili Faruk Kılıç ise yarışmanın gençlere Filistin bilinci kazandırdığını belirterek, Gazze’nin kırmızı çizgilerinden bahsetti ve “İsrail’in zulmüne karşı sesimizi yükseltmeliyiz. Bu anlamlı etkinliğe katkı sağlayan herkesi tebrik ediyorum.” dedi.
Ömerli Belediye Başkanı Hüsamettin Altındağ, yarışmanın gençlerde Filistin farkındalığı oluşturduğunu ifade ederek, “Hemşerimiz Fatih Akman’ın kitabıyla düzenlenen bu etkinlik, gençlerin bilinçlenmesine vesile oldu. Derneğimize teşekkür ediyor, başarılar diliyorum.” şeklinde konuştu.
Tören, dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle sona erdi.