Kocaeli’de Çiftçilere Yüzde 75 Hibeli Tohum Desteği Devam Ediyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, tarım ve hayvancılığı desteklemek amacıyla yem bitkisi tohumu desteğini bu yıl da sürdürüyor. Yaklaşık 3 bin çiftçi, belirlenen başvuru noktalarından destek alabilecek.

GÜNCEL - 01-10-2025 11:58

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı Tarımsal Hizmetler Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen “Yem Bitkisi Tohumu Destekleme Projesi” kapsamında, yaklaşık 3 bin çiftçiye tohum desteği sağlanacak. Destekten faydalanmak isteyen çiftçilerin güncel Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) belgeleriyle başvurmaları gerekiyor.

İlçelere Göre Başvuru Noktaları ve Tarihleri

Yüzde 75 hibeli tohum desteği için İzmit, Kartepe, Başiskele, Derince ve Körfez ilçelerindeki çiftçiler, Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı’na; Kandıra’daki üreticiler ise Kandıra Belediyesi’nin yeni hizmet binasında bulunan Büyükşehir hizmet birimine 8 Ekim Çarşamba günü mesai bitimine kadar başvurabilecek.

Gebze, Darıca, Çayırova ve Dilovası ilçelerindeki çiftçiler 2-3 Ekim tarihlerinde Büyükşehir Gebze Hizmet Binası’na; Karamürsel ilçesindeki üreticiler ise aynı tarihlerde Karamürsel KO-MEK binasına başvuruda bulunabilecek. Gölcük ilçesindeki çiftçiler ise 7-8 Ekim tarihlerinde Gölcük Ziraat Odası’na müracaat edebilecek.

Günün Diğer Haberleri