Dünya Temizlik Günü’nde Çocuklar Oyunla Doğa ve Çevre Bilinci Kazandı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Dünya Temizlik Günü etkinliğinde çocuklara oyunlar aracılığıyla doğa ve çevre bilinci kazandırdı, çocukların doğayla bağları güçlendirildi.

KÜLTÜR - SANAT - 24-09-2025 16:21

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Dünya Temizlik Günü kapsamında miniklere doğa ve çevre bilincini oyunlarla öğretti. Neşeli ve eğitici etkinlikte çocukların doğayla olan bağları güçlendirildi.

HARİTALARLA KEŞİF DENEYİMİ

Lokomotif Çocuk Köyü’nde düzenlenen etkinlikte, 5-6 yaş grubundaki çocuklara haritalar dağıtılarak oryantiring (yön bulma) temalı bir parkur oluşturuldu. Doğu Kışla Gençlik Parkı’nda gerçekleşen bu etkinlikte çocuklar, haritalar yardımıyla yönlerini bulmaya çalışırken çevreyi gözlemleyip doğayla etkileşim kurdu.

SIFIR ATIK İSTASYONLARIYLA UYGULAMALI EĞİTİM

Cam, kâğıt, plastik ve metal atık kutularını yakından tanıyan çocuklar, öğretmenlerinin rehberliğinde hangi atığın nereye atılması gerektiğini uygulamalı olarak öğrendi. “Sıfır Atık” temalı istasyonlar, çocukların ilgisini çekerek eğlenerek öğrenmelerine olanak sağladı.

ÇEVRE BİLİNCİ ERKEN YAŞTA GELİŞİYOR

Etkinlik boyunca çocuklar dürbünlerle çevreyi inceleyip haritalar yardımıyla yönlerini buldu. Doğa dostu bu program sayesinde, çocuklara çevrenin korunması, geri dönüşümün önemi ve ortak sorumluluk bilinci oyunlar aracılığıyla aktarıldı. Dünya Temizlik Günü vesilesiyle çevre duyarlılığı ve sıfır atık bilinci pekiştirilirken, çocukların doğayla bağları da kuvvetlendirildi.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Günün Diğer Haberleri