Osmangazi Belediyesi, Türkiye Cumhuriyeti’nin 102. kuruluş yıl dönümünü büyük bir heyecanla kutlamak amacıyla kapsamlı bir etkinlik programı hazırladı. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkusu; konserler, gösteriler ve sergilerle Osmangazi’nin dört bir yanında yaşanacak. Zengin içerikli kutlamalar, Cumhuriyet ruhunu ilçenin her köşesine taşıyarak vatandaşların yüreklerini ısıtacak.
Etkinlikler 25 Ekim Cumartesi günü başlayıp 29 Ekim Çarşamba günü sona erecek ve Osmangazi’nin farklı noktalarında renkli görüntülere sahne olacak. Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın’ın öncülüğünde hazırlanan program, ilçede Cumhuriyet coşkusuna yeni bir soluk getirecek.
Cumhuriyet Bayramı’na Özel Etkinlikler
Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Mutlu Esendemir, bu yılki kutlamaların milli birlik ve beraberlik duygularının en üst seviyeye çıktığı bir ortamda gerçekleşeceğini belirtti. Etkinlikler, 25 Ekim Cumartesi saat 11.00’de Hanlar Bölgesi’nde başlayacak olan “Cumhuriyet Kadınları Festivali” ile açılacak. Kadın emeği ve üretiminin ön planda olacağı bu festival, 26 Ekim Pazar günü de devam edecek ve kadınların el emeği ürünleri ziyaretçilerle buluşacak.
25-26 Ekim tarihlerinde Sukaypark Tesisleri’nde 08.00-18.30 saatleri arasında satranç turnuvası düzenlenecek. Doğa yürüyüşü sevenler ise 26 Ekim Pazar günü saat 09.30’da Çobankaya’dan Sarıalan’a “Doğanın İçinde Cumhuriyetin İzinde” yürüyüşünde buluşacak. 27 Ekim Pazartesi saat 14.00’te Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi’nde açılacak “Cumhuriyet ve Bursa” fotoğraf sergisi ziyaretçilerin ilgisini çekecek. Ayrıca, çocuklar için de özel etkinlikler planlandı; Gezici Kütüphane 27 Ekim’de Atıcılar ve Gülbahçe Mahalleleri’nde, 28 Ekim’de ise Yeşilova Mahallesi’nde miniklerle buluşacak.
28 Ekim Salı günü ise kutlamalar çeşitli etkinliklerle devam edecek. Saat 11.00’de Osmangazi Belediyesi Ana Hizmet Binası’nda “Atatürk’e Mektuplar” etkinliği düzenlenecek. Aynı gün Soğanlı Spor Tesisleri’nde 10.00-18.00 arasında gerçekleşecek “Yıldızlar Kupası” gençlerin Cumhuriyet coşkusunu sahaya taşıyacak. Günün finali ise saat 21.00’de Osmangazi Meydanı’nda yapılacak Zeynep Bastık konseriyle yaşanacak. Ünlü sanatçı, sevilen şarkılarını Bursalılar için seslendirecek.
29 Ekim Çarşamba günü de kutlamalar hız kesmeden sürecek. Saat 10.00’da Soğukkuyu Parkı’nda 3x3 Basketbol Turnuvası düzenlenecek ve genç sporcuların mücadelesine sahne olacak. Akşam 19.30’da Şadırvanlı Han Eğitim Akademisi’nde sahnelenecek “Bir Cumhuriyet Hikayesi” adlı tek kişilik müzikal, katılımcıları 102 yıllık Cumhuriyet yolculuğuna çıkaracak.
Mutlu Esendemir, Osmangazi halkının Cumhuriyet Bayramı’nı bu yıl da güçlü bir katılımla kutlayacağını belirterek, tüm vatandaşları anlamlı etkinliklere davet etti.
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı