Bornova'da Minik Öğrenciler Toprakla Buluştu

Bornova’da minik öğrenciler, Bornova Belediyesi’nin desteğiyle okul bahçelerine kışlık sebze fideleri dikerek toprakla buluştu ve doğal ürün tüketimine teşvik edildi.

KÜLTÜR - SANAT - 01-10-2025 13:11

Bornova’da minik öğrenciler, Bornova Belediyesi’nin katkılarıyla okul bahçelerinde kışlık sebze fideleri dikti ve çeşitli tohumlar ekti. Projenin amacı, çocukların toprakla bağ kurmasını sağlamak ve doğal ürün tüketimini teşvik etmek olup, farklı okullarda da devam ettirilecek. Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, çocukların doğayla iç içe büyümesinin geleceğe umut verdiğini belirtti.

Bornova’daki bir özel ilkokulun öğrencileri, okul bahçelerinde lahana, karnabahar, brokoli, kırmızı lahana, kereviz ve marul fidelerini toprakla buluşturdu. Ayrıca tere, marul ve dereotu tohumları da ekildi. Bu etkinlik, Bornova Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından organize edildi.

Doğal Ürün ve Sağlıklı Gelecek

Projenin hedefi, çocuklarda doğal ürün tüketimini özendirmek, toprakla bağ kurmalarını sağlamak ve çevre bilincini artırmaktır. Bu tür etkinliklerin önümüzdeki dönemde Bornova’daki diğer okullarda da yaygınlaştırılması planlanıyor.

Başkan Ömer Eşki: “Toprağa Dokunan Çocuklar Geleceğe Umut Oluyor”

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, projeye büyük önem verdiklerini ifade ederek, “Çocuklarımızın kendi elleriyle fide dikmeleri ve doğayla bağ kurmaları çok değerli. Asıl hedefimiz, onların sağlıklı beslenmeyi öğrenmesi, doğaya sahip çıkması ve üretimin kıymetini anlamasıdır. Bu projeyi ilçemizin dört bir yanındaki okullarda sürdüreceğiz” dedi.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Günün Diğer Haberleri