Kocaelispor, bu akşam kendi sahasında elde ettiği muhteşem galibiyetle lider Galatasaray’ın bu sezonki yenilmezlik serisini sona erdirdi. Sarı-Kırmızılar karşısında 41 yıl sonra ilk kez iç sahada kazanmayı başaran Yeşil-Siyahlı ekip, bu tarihi zaferle Türkiye’nin spor gündeminde geniş yer buldu. Onbinlerce Kocaelispor taraftarı büyük bir sevinç yaşadı.
BAŞKAN BÜYÜKAKIN’DAN ÖZEL KUTLAMA
Amatör liglerden Süper Lig’e kadar Kocaelispor’un yanında olan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, bu anlamlı galibiyeti sosyal medya üzerinden kutladı. Kocaelispor Kulübü’nün “Namağlup takım yoktur, Körfez’le oynamamış takım vardır” paylaşımını kendi takipçileriyle paylaşan Başkan Büyükakın, ayrıca özel bir mesaj yayımladı.
Büyükakın mesajında, “Galatasaray karşısında alınan bu muhteşem galibiyet için Kocaelispor’umuzu tebrik ediyorum. Stadı tamamen dolduran ve maç boyunca takımlarına kesintisiz destek veren taraftarlarımıza da teşekkür ederim” ifadelerini kullandı. Bu zaferle birlikte Kocaelispor, 12. hafta sonunda puanını 14’e yükselterek ligde 11. sıraya yerleşti.