Başiskele Sahilinde Üstyapı Çalışmaları Yeniden Düzenleniyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Başiskele sahilinde trafik düzeni, yaya güvenliği ve otopark sorunlarını çözmek için kapsamlı üstyapı çalışmaları başlattı.

GÜNCEL - 16-09-2025 16:12

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Başiskele sahilinde trafik akışını iyileştirmek, yaya güvenliğini artırmak ve otopark sorunlarını gidermek amacıyla kapsamlı bir üstyapı çalışması yürütüyor.

BAŞİSKELE SAHİLİNDE YOĞUN ÇALIŞMA

Kocaeli genelinde ulaşımın daha konforlu ve düzenli hale getirilmesi hedefiyle çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, Başiskele sahilinde önemli bir üstyapı projesi gerçekleştiriyor. Yeni düzenlemeler kapsamında Liman Caddesi, İzmit'ten Gölcük yönüne tek yönlü trafik akışına uygun hale getirilecek. Benzer şekilde, Eski Bağdat Caddesi ve Cevher Dudayev Caddesi ise Gölcük'ten İzmit yönüne tek yön olarak planlandı. Liman Caddesi, Cevher Dudayev Caddesi ve Eski Bağdat Caddesi arasında kuzey-güney yönünde bağlantı sağlayan Tertip Sokak, Mesane Sokak ve Piri Reis Caddesi çift yönlü kalacak, diğer sokaklar ise tek yönlü olacak şekilde düzenlenecek.

YAYALAR İÇİN DAHA GENİŞ VE GÜVENLİ ALANLAR

Sahil bölgesinde artan yaya yoğunluğu nedeniyle mevcut yürüyüş yolları yetersiz kalıyordu. Bu nedenle bisiklet yolu araç trafiği yönünde konumlandırılırken, boşalan alan yaya yürüyüş yolu olarak genişletilecek. Böylece yaya ve bisiklet yolları birbirinden ayrılarak, Liman Caddesi üzerinde 2,5 metre genişliğinde ve 1,7 kilometre uzunluğunda yeni bir bisiklet yolu inşa edilecek.

KALDIRIM VE OTOPARK DÜZENLEMELERİ

Büyükşehir Belediyesi Yol ve Bakım Dairesi ekipleri, sahil hattındaki tüm kaldırımları baskı beton ile yenileyecek ve birçok sokakta kaldırım düzenlemeleri yapacak. Otopark kapasitesini artırmak amacıyla Kamber Sokak ile Cevher Dudayev Caddesi kesişiminde yapılması planlanan engelli yaşam merkezinin önüne 20 araçlık yeni otopark ve kavşak düzenlemesi gerçekleştirilecek. Ayrıca Özden Sokak, Çarşıbaşı Sokak ve Eski Bağdat Caddesi kesişiminde 15 araçlık yeni bir otopark daha oluşturulacak. Mevcut park alanlarında çapraz park modeli uygulanarak araç park kapasitesi artırılacak.

YOL ÇİZGİLERİ VE ONARIM ÇALIŞMALARI

Sahil bölgesinde şerit çizgileri, yönlendirme işaretleri, kavşaklar ve park yerleri yeniden işaretlenecek. Bozuk yol ve kaldırım alanları eş zamanlı olarak onarılacak. Bu düzenlemelerle Başiskele sahilinde araç trafiğinin daha düzenli hale gelmesi ve yayalar için daha güvenli, konforlu bir ortam sağlanması amaçlanıyor.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Günün Diğer Haberleri