Ayşe Betil’in Üçüncü Kişisel Sergisi: İz ile Düş Arasında Bir Yer

Sanatçı Ayşe Betil, Ortaköy’deki Tarihi Hüsrev Kethüda Hamamı’nda gerçekleştireceği üçüncü kişisel sergisiyle izleyicileri çok katmanlı bir sanat yolculuğuna davet ediyor.

MAGAZİN - 18-09-2025 13:25

Sanatçı Ayşe Betil, üçüncü kişisel sergisi “İz ile Düş Arasında Bir Yer” ile izleyicilere çok katmanlı ve duygusal bir deneyim sunuyor. 26 Eylül – 5 Ekim 2025 tarihleri arasında Ortaköy’deki Tarihi Hüsrev Kethüda Hamamı’nda gerçekleşecek sergide yaklaşık 60 eser yer alacak. Yağlı boya, kara kalem ve karışık tekniklerle hazırlanan çalışmalar, sanatçının üretim sürecindeki çeşitliliği gözler önüne seriyor.

Önceki sergilerine kıyasla daha “pop” bir atmosfer taşıyan bu sergi, ziyaretçilere sadece görsel zenginlik değil, aynı zamanda farklı duygusal katmanlar da sunmayı amaçlıyor.

Deneyim Alanları

Sergi, üç özel deneyim alanıyla izleyicilere farklı boyutlarda hitap ediyor:

1. Senden Sonra Alanı

Bu bölüm, sanatçının önceki sergisi ile “Senden Sonra” adlı kitabı arasında kurduğu bağı yansıtıyor. Kitaptaki resimler izleyicilerle buluşurken, öykülerden birinin kısa film uyarlaması projeksiyonla mekânda gösterilecek. Kitap ise özgün bir yerleştirme eşliğinde sergi alanında yer alacak.

2. Ayna Odası

Tamamı aynalarla kaplı bu alan, izleyiciyi kendi varlığıyla yüzleştiren klostrofobik bir deneyim sunuyor. Mekâna eşlik eden rahatsız edici ve tetikleyici müzik, duygusal yoğunluğu artırarak yüzleşme hissini derinleştiriyor.

3. Yansımalar Alanı

Sanatçının gündelik hayattan çektiği yansıma fotoğraflarına ayrılan bu bölüm, serginin deneysel yanını ön plana çıkarıyor.

Sanatçının Kaleminden

“Bir şeyin aynısı, o şeyin kendisi değildir.”

“Her resim ve fotoğraf, hem bir şeyin izi hem de zihnimde kalan izlenimin yansımasıdır. Bakan göz sadece gördüğüyle kalmaz; iz, düşe dönüşür.

İzler benim elimden çıktı. Düş ise sizin içinizde oluşacak. Bu iki hâl arasında, hiçbir zaman sabitlenemeyen ve her bakışta değişen bir alan var; İz ile Düş arasında bir yer…”

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Günün Diğer Haberleri