AK Partili Kılıç: Türkiye Üretim ve İhracatta Gücünü Artırıyor

AK Parti Bursa Milletvekili Ahmet Kılıç, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda yaptığı konuşmada Türkiye'nin üretim, teknoloji ve ihracat alanlarında önemli ilerlemeler kaydettiğini belirtti.

SİYASET - 05-11-2025 10:26

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu, AK Parti Samsun Milletvekili Mehmet Muş başkanlığında Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın 2026 yılı bütçesi ve kesin hesabını görüşmek üzere toplandı. Bakan Mehmet Fatih Kacır’ın sunumunun ardından söz alan AK Parti Bursa Milletvekili Ahmet Kılıç, Türkiye’nin sanayi ve teknoloji alanındaki gelişmelerini değerlendirdi.

Kılıç, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın Türkiye Yüzyılı vizyonu doğrultusunda sanayiyi güçlendiren, kalkınmayı ülke genelinde yaygınlaştıran ve gençleri teknolojiyle buluşturan projeler yürüttüğünü ifade etti. Organize sanayi bölgesi sayısının 371’e ulaştığını, 2025 sonuna kadar 24 OSB ve 6 sanayi sitesinin daha tamamlanarak 107 bin kişiye yeni istihdam sağlanacağını belirtti. Türkiye’nin artık teknoloji tüketen değil, teknoloji üreten bir ülke konumuna geldiğini vurguladı.

"TOGG, YERLİ MÜHENDİSLİĞİN BAŞARISIDIR"

Kılıç, Türkiye’nin sanayi, üretim ve ihracatta küresel bir güç haline geldiğini belirterek, Togg’un bu başarının somut örneği olduğunu söyledi. Togg’un Türkiye’nin otomotivde küresel oyuncu olma hedefinin gerçekleşmiş hali olduğunu ifade eden Kılıç, "Togg, üçüncü yaşını kutlarken 75 bin satışla elektrikli araç pazarında yüzde 25’lik paya ulaştı. Bu, vizyonun ve yerli mühendisliğin zaferidir" dedi.

"BURSA, SANAYİ VE TEKNOLOJİDE TÜRKİYE’NİN ÖNCÜ ŞEHRİ"

Bursa’nın sanayi üretiminde Türkiye’nin lokomotif şehirlerinden biri olduğunu belirten Kılıç, kentin 17 organize sanayi bölgesiyle en fazla OSB’ye sahip il olduğunu söyledi. Ayrıca 600 bini aşkın sanayi çalışanı, 137 Ar-Ge merkezi, 32 tasarım merkezi, 2 teknoloji geliştirme bölgesi ve TEKNOSAB projesiyle Bursa’nın sadece sanayi değil, aynı zamanda teknoloji ve inovasyon merkezi haline geldiğini ifade etti.

Kılıç, muhalefetin sanayi üretimine yönelik eleştirilerini ezber olarak nitelendirerek, Türkiye’nin küresel krizlere rağmen üretmeye devam ettiğini vurguladı. Savunma sanayisinden kimyaya, makineden elektroniğe kadar birçok alanda katma değeri yüksek üretime geçildiğini, bu dönüşümün nicelikten niteliğe, miktardan markaya doğru bir süreç olduğunu söyledi.

Konuşmasının sonunda Türkiye’nin artık ithal eden değil ihraç eden, taklit eden değil üreten bir ülke konumunda olduğunu belirten Kılıç, "Biz OSB’ler kuruyor, teknoparklar açıyor, Ar-Ge merkezleriyle sanayimizi dijital çağa taşıyoruz. Bugün 375’ten fazla OSB, 100’ü aşkın teknopark ve 1600’den fazla Ar-Ge merkezi faaliyettedir. Bu, yerinde saymak değil, üretimle ilerlemektir. Biz konuşarak değil, üreterek siyaset yapan bir kadroyuz. Sanayi, bağımsızlığın ve güçlü Türkiye’nin teminatıdır." dedi.

Kılıç, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ve ekibine çalışmalarından dolayı teşekkür ederek, 2026 yılı bütçesinin ülkeye hayırlı olmasını diledi.

Günün Diğer Haberleri